HET ATELIER

In het ‘Atelier’ bij de werkplaats de Polakkers heeft u de ruimte om te werken.
Schilder-ezels, papier en gouache zijn aanwezig.
Vaak wordt het schilderen in combinatie gebruikt met andere technieken.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Wist u dat er alleen al in de schilderkunst tientallen manieren zijn om verf aan te brengen?
Ontdek welke techniek u het liefst zou willen uitproberen!

Aquarel
Aquarel is een populaire schildertechniek waarbij een schilderij gemaakt wordt door gebruik van waterverf op papier. Het lijkt misschien een makkelijke schildertechniek, maar het vereist veel concentratie en een trefzekere hand, vooral omdat fouten moeilijk te herstellen zijn.

Collage
Collage is een kunstvorm en techniek waarbij papier in stukken wordt geknipt of gescheurd en deze wordt opgeplakt op een stevig stuk papier of doek. De hergebruikte materialen zijn foto’s, pagina’s uit bladen, kranten, posters of tekeningen. Veel mensen voegen verf aan hun collages toe om meer diepte te creëren.

Schilderen in het atelier

 

Begint het al te kriebelen om in het Atelier bij werkplaats de Polakkers aan de slag te gaan?

Meld u zich hier dan aan.

 

Materie schilderen
Bij materie schilderen werkt u met materialen die u in uw werk verlijmt. Hierbij meng u de verf met klei, zand, schuim, karton of andere materialen. De uitdaging is om deze materialen samen te laten smelten tot een geheel.

Tamponeren
Tamponeren is een verftechniek waarbij de verf met een speciale kwast of spons in een kloppende beweging wordt aangebracht. Het is een erg speelse techniek, waarmee u in een korte tijd een mooi schilderij kan creëren.